Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cukormentes almás pite

Hozzávalók:


150 teljes liszt,

75 g vaj,

2 evőkanál tejföl,

Fél sütőpor,

Pici tengeri só.

A hozzávalókból linzer tésztát készítek.

Sütőtálba elnyújtom a tészta több mint felét.

300 g reszelt almát egy teáskanál fahéjjal elkeverek.

Ezt rásimítom a tésztára. A tetejére rácsokat sodrok a maradék tésztából. Előmelegített sütőben megsütöm.

Nagyon finom, és tényleg nem hiányzik belőle a cukor! Jó étvágyat hozzá!

Joghurtos muffin

Hozzávalók:

 

 

2 dl tej

1/2 sütőpor

2 tojás

1/2 dl olaj

20 dkg graham liszt

1 Bauer(vagy bármi más) diabetikus gyümölcsös joghurt

10 dkg fruktóz

A hozzávalókat alaposan összekeverjük.

A muffinpapirokkal kibélelt tepsibe töltjük és 25-30 percig sütjük! 

Sajtos-sós aprósütemény

 

Hozzávalók:

  • 35dkg liszt
  • 25dkg hideg margarin
  • 2 tojás
  • 10 dkg (= kb. 2 evőkanál) tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Átszitáljuk a lisztet és elmorzsoljuk benne a hideg margarint. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt, 1 db tojást és 10dkg reszelt sajtot, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztát 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd 1-1,5 cm-re kinyújtjuk és pogácsákat szaggatunk vagy 5cm hosszú rudakat formázunk belőle. 1 tojást felverünk és a formák tetejét megkenjük vele. Ha megszáradt, újból átkenjük és megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A tetejére sajt helyett használhatunk kömény- vagy szezámmagot is.

KÓKUSZOS KOCKA

 

/kb. 30–35 kocka/
Hozzávalók :

6 db tojás, 18 dkg liszt, 8 dkg fruktóz, 1 csomag sütőpor


Öntet:
25 dkg Delma light margarin, 4 dkg kakaó, 5 kávéskanál rum, 4 evőkanál 1,5%-os tej, folyékony édesítőszer, 30 dkg kókuszreszelék.
A 6 tojásból piskótát készítünk. Amíg sül, elkészítjük az öntetet.

A margarint a rummal, a tejjel, a kakaóval és az édesítővel sűrűre főzzük. A tésztát kockákra vágjuk.

A kihűlt tésztát belemártogatjuk az öntetbe, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.

Citromos csillag

 

Hozzávalók: 25 db-hoz
 
3 citrom
12 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
5 dkg gyümölcscukor
1 csipet só
6 dkg vaj
2 tojássárgája
1 csepp folyékony édesítőszer
 
 
A citromokat forró vízzel megmossuk,megszárítjuk és lereszeljük.
 Az egyik citrom héját félretesszük.
 
A lisztet elkeverjük a sütőporral,a cukorral, a sóval és a citromhéjjal majd darabokban
hozzáadjuk a vajat a tojássárgával és 1-2 evőkanál vízzel.
Sima tésztává gyúrjuk,és 2 órára hütőbe tesszük.
 
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát a lisztezett munkalapon 3mm vékonyra nyújtjuk,csillagokat szaggatunk ki belőle,és egymástól 1cm-re rakjuk.
A maradék tojássárgáját elkeverjük 2 teáskanál vízzel,az édesítőszerrel,a félretett citromhéjjal,megkenjük vele a csillagokat.

Tepsinként 8-10 percig sütjük.

Túrógombóc

 

Hozzávalók: (12db-hoz)

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 10 dkg zabpehely
  • 3 db tojás
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg Rama margarin
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • reszelt citrom héja
  • folyékony édesítôszer

Elkészítés:

  1. Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítôszerrel, majd félóráig pihentetjük.
  2. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévô sós vízben kifôzzük.
  3. A zsemlemorzsát egy teflonserpenyôben enyhén megpirítjuk, a tûzrôl lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat.
  4. Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel, és ízlés szerint még édesíthetjük édesítôszerrel.

Egy jó oldal ahol még sok-sok receptet találsz:


http://www.macosz.hu/cukorbeteg-receptek.html