Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bounty-szelet recept

Bounty szelet

A tésztához

  • 15 dkg porcukor

  • 25 dkg liszt

  • 1 tojás

  • 12,5 dkg margarin

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 evőkanál kakaó

A kókuszos töltelékhez

  • 6 tojásfehérje

  • 25 dkg porcukor

  • 25 dkg kókuszreszelék

A sárga krémhez

  • 6 tojássárgája

  • 3 evőkanál liszt

  • 3 dl tej

  • 12,5 dkg margarin

  • 15 dkg porcukor

A mázhoz

  • étcsoki tortabevonó

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást, és összegyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot készítünk. Az egyiket kikent tepsibe terítjük.

  2. A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot, végül a kókuszt.

  3. A kókuszos habot a tepsiben lévő lapra kenjük, a másik tésztalappal beterítjük, előmelegített sütőben megsütjük.

  4. A kihűlt tésztára sárga krémet kenünk, melyhez a tojássárgákat liszttel elkeverjük, és tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, porcukorral elkevert margarinnal összedolgozzuk.

  5. Végül tortabevonóval vonjuk be a tetejét.

    Fantás süti:

     

    Fantás süti recept

    • 7 db tojás
    • 2 ek.kakaó
    • 5 ek. liszt
    • 7 ek. cukor
    • 1 dl olaj
    • 1 cs sütőpor
    • ½ kg túró
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs. vaníliáscukor
    • 1 db kocka margarin (250 g)
    • 7 dl Fanta
    • 2 cs. vaníliás pudingpor

 Elkészítés

  1. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. Egy másik tálban a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, olajat, kakaót és végül könnyedén belekeverjük a felvert habot.
  3. Kizsírozott és lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliáscukorral, majd hozzáadjuk az összetört túrót.
  5. Ezt a túrós krémet a megsült és kihűlt tészta tetejére kenjük.
  6. 2 csomag vaníliás pudingport megfőzünk 7 dl Fantában, hagyjuk kihűlni, néha megkeverjük.
  7. Mikor kihűlt, a túrókrém tetejére kenjük és néhány órára betesszük a hűtőbe.
  8. Amikor kellőképpen lehűlt, felvágjuk.